Pyhäjärvi-lisä

Pyhäjärvi-lisä on lisäpalkkatuki pyhäjärvisille yrityksille ja yhdistyksille pyhäjärvisen pitkäaikaistyöttömän palkkaamiseen.

Pyhäjärvi-lisän tarkoituksena on parantaa järjestöjen ja yritysten edellytyksiä palkata pyhäjärvisiä pitkäaikaistyöttömiä kaupungin työllisyydenhoidon päämääriä tukeviin työtehtäviin ja mahdollistaa jo pitempään työttömänä olleiden henkilöiden pääsyä työhön kiinni.

Tuen määrä on 400 e/kk eikä sitä ei ole sidottu te- keskuksen palkkatukeen. Tuen ehtoina on, että palkattava on ollut työmarkkinatuella vähintään 300 päivää ja työsuhteen tulisi kestää vähintään 6 kuukautta tai 8 kuukautta, jos palkattavalle haetaan myös TE-keskuksen palkkatukea.

Työajan tulee olla vähintään 18 tuntia viikossa. Näillä ehdoilla pyritään siihen, että henkilön ns. työssäoloehto täyttyy.

Kaupungilta ei tarvitse hakea hyväksyntää asialle, vaan riittää kun tukihakemuksen yhteydessä toimittaa dokumentit (työsopimusjäljennös, todisteet palkanmaksusta). Nämä on mahdollista toimittaa sähköisesti

Kannattaa kuitenkin varmistaa tuen saamiseksi se, että palkattavaksi aiottava henkilö kuuluu edellä mainitun vähintään 300 päivää työmarkkinatuella olleiden joukkoon. Tämän voi tarkistaa kaupungilta.

Tuen ehdot tiivistelmä:

  • Palkattava ollut työttömänä vähintään 300 työmarkkinatukipäivää
  • Maksettava sopimuksen mukaista tai tavanomaista ja kohtuullista palkkaa kyseisestä työstä
  • Työaika 6 kk tai jos haetaan myös te-keskuksen palkkatukea 8 kk
  • Työaika viikossa vähintään 18 tuntia

 

Työllisyyskoordinaattori

Marita Rytkönen
p. 044 4457651
marita.rytkonen(at)pyhajarvi.fi