Olet täällä

Vanhusneuvosto

Vanhusneuvosto on kaupungin ja sen alueella asuvien ikäihmisen ja heidän järjestöjensä yhteiselin, joka vaikuttaa eri toimialojen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun ja seurantaan. Painopisteenä ovat ikääntyneen väestön hyvinvointi, terveys, osallisuus, asuminen, liikkuminen ja suoriutuminen päivittäisistä toiminnoista.

Vanhusneuvoston nimeää kaupunginhallitus. Vanhusneuvostossa on jäseniä Dementiayhdistys ry:stä, Eläkeliiton Pyhäjärven yhdistys ry:stä, Pyhäjärven Eläkeläiset ry:stä, Pyhäjärven Omaishoitajat ja läheiset ry:stä, Pyhäjärven Seniorit ry:stä, Pyhäjärven Sotainvalidit ja veteraanit ry:stä, Pyhäjärven Seurakunta/SPR Pyhäjärven osasto ry:stä. Lisäksi neuvostossa on hallintoimen, sivistystoimen, teknisen toimen sekä PPKY Selänteen edustajat. 

Vanhusneuvosto kokoontuu useamman kerran vuodessa. Vanhusneuvosto järjestää yhteistyössä eri toimijoiden kanssa Vanhustenviikon tapahtumia sekä joulukuussa pidettävän puurojuhlan.

Vanhusneuvoston puheenjohtajana toimii Pirkko Hautala ja sihteerinä Eeva Vaskilampi  puh. 044 4457 608 sähköposti eeva.vaskilampi(at)pyhajarvi.fi.

 

Ajankohtaista:

_________________________________________
 

Palveluseteli käyttöön kodinhoidollisiin ulkotöihin ja siivouspalveluun

Pyhäjärven kaupunki myönsi erillisen määrärahan Ppky Selänteelle kodinhoidollisten ulkotöiden palvelusetelien myöntämiseen vuodelle 2019. Palveluseteliä myönnetään sosiaalihuoltolain mukaisiin tukipalveluihin ja kotihoidon palveluseteliä on voinut hakea toukokuusta 2019 lähtien. Kotihoidon tukipalveluseteli on tarkoitettu vähävaraisille ihmisille, joiden toimintakyky ja terveydentila estävät kotona tehtävien arjen töiden tekemistä. Pyhäjärven ikäihmiset voivat saada palvelusetelillä tukea hankkiakseen kodinhoidollisiin ulkotöihin tekijää, kuten nurmikon leikkuuseen, lumitöihin tai puiden pilkkomiseen. Palvelusetelit myöntää Peruspalvelukuntayhtymä Selänne. Lisätietoa tulorajoista ja hakemuslomake löytyvät osoitteesta http://www.selanne.net/kotihoito_ja_omaishoito

 

To 29.8 klo 14-15 Ota digi haltuun!  Kiinnostaako oppia tai opettaa digiä vertaistuen voimalla?

Avoin infotilaisuus Yläympyrän tuvalla. Paikalla puhumassa uudesta digihankkeesta  yhteisöasiamies Eeva Vaskilampi ja hyvinvointi-sote projektipäällikkö Arja Rantapelkonen

_______________________________________

Pyhäjärven Vanhusneuvoston kokoonpano 1.6.2017-31.5.2019

jäsen                                       varajäsen

Pirkko Hautala pj.                  Taimi Piippo

Toivo Huhmarniemi vpj.       Anna Marjoniemi

Eila Leppäharju                    Anna-Liisa Kamula

Tyyne Tuikka                          Kaija Muranen

Kaija Parttimaa                     Matti Huttunen

Outi Reuter

Raija Miettinen

Jukka Lehtosaari

Sami Laukkanen

Aino Tapaninaho

Eeva Vaskilampi siht.

 

Vanhusneuvoston toimintasääntö:

Vanhusneuvoston kokousten pöytäkirjat:

Vanhusneuvoston pöytäkirja 1/2018

Vanhusneuvoston pöytäkirja 2/2018

Vanhus- ja vammaisneuvoston kokous

Vanhusneuvoston pöytäkirja 3/2018

Vanhus- ja vammaisneuvoston kokouksen pöytäkirja 2_2018

vuosi 2019

Vanhusneuvoston pöytäkirja 1 2019

Vanhus- ja vammaisneuvostojen yhteiskokouksen pöytäkirja 11.4.2019

Linkit:

Ppky Selänne hoito- ja vanhustyön palvelut

Yläympyrän tupa/Virtaa vapaaehtoisuudesta hanke

Vanhustyön keskusliitto

omamaakunta.fi