Olet täällä

Päiväkoti Muksuteekki

Tunturitie 23 
86800 PYHÄSALMI
paivakoti.muksuteekki(at)pyhajarvi.fi 
 
Vuorohoitoa järjestetään Pyhäjärvellä iltaisin, öisin, viikonloppuisin ja pyhinä päiväkoti Muksuteekissä. Muksuteekki on tuttu ja turvallinen 1–6-vuotiaiden lasten päiväkoti, joka on ansiokkaasti toiminut jo yli 44 vuotta. 
 
Vuorohoito tarkoittaa lapsen varhaiskasvatuksen tarpeen ajoittumista muiden varhaiskasvatusyksiköiden aukioloaikojen (klo 6.30 – 17.00) ulkopuolelle.
Muksuteekin aukiolot vaihtelevat päivittäin ja työntekijät ovat paikalla ainoastaan varattujen hoitoaikojen mukaisesti. Ajantasalla ja ajoissa ilmoitetut hoitoajat ovat vuorohoitoryhmien toiminnan perusta.
 
Kunnan on järjestettävä varhaiskasvatusta siinä laajuudessa ja sellaisin toimintamuodoin kuin kunnassa esiintyvä tarve edellyttää. Vuorohoitoon ei ole subjektiivista varhaiskasvatusoikeutta. Vuorohoitoa on järjestettävä lapselle, joka tarvitsee sitä vanhemman tai muun huoltajan työssäkäynnin tai opiskelun vuoksi (Varhaiskasvatuslaki 540/2018).
 
Lasten hyvän ja turvallisen hoidon edellytys on, että heitä on hoitamassa riittävä määrä henkilökuntaa.
Haasteena vuorohoitopäiväkodissa on henkilökunnan määrän oikea mitoittaminen suhteessa lasten lukumäärään. Siksi onkin erittäin tärkeää, että lapselle varatut hoitoajat on ilmoitettu riittävän tarkasti ja ajoissa Daisyyn. Varattujen hoitoaikojen pohjalta suunnitellaan henkilökunnan työvuorot.
 
Varhaiskasvatukselle asetettujen tavoitteiden tulee toteutua myös vuorohoidossa, mutta esimerkiksi lasten ja henkilökunnan vaihtelevien läsnäolojen vuoksi se ei välttämättä ole aina helppoa. Arki vaatii joustavuutta ja sopeutumista.
Toisaalta mahdollisuudet kahden keskisiin kohtaamisiin sekä rauhalliseen, rentoon ja kodinomaiseen puuhasteluun ovat vuorohoidon ominaispiirteitä ja vahvuuksia.
 
Toivomme avointa ja rehellistä yhteistyötä lapsen parhaaksi.
 
Päiväkodin henkilökunta toivottaa perheenne lämpimästi tervetulleeksi!

Voitte olla yhteydessä meihin:

 
Mussukat, 044 445 7765, alle 3-vuotiaiden ryhmä. 
 
Mukerot, 040 731 5952, ryhmä 3–6-vuotiaille lapsille.
 
Tarvittaessa yhdistämme ryhmät aamuisin, iltaisin, viikonloppuisin ja öisin.
 
 
Vt. Päiväkodinjohtaja Hannariitta Pääkkönen
hannariitta.paakkonen(at)pyhajarvi.fi
Tavoitettavissa puhelimitse tiistaisin ja torstaisin klo 9-11
p. 040 350 5921