Olet täällä

Pyhäjärvi info

Tulevaisuus tehdään täällä!

Tervetuloa Pyhäjärven kaupungin sivuille! Pyhäjärvellä on tarjota Sinulle erinomaiset mahdollisuudet hyvinvoivaan elämään. Luonnon ja luovuuden lisäksi tarjoamme käyttöösi palveluistamme esim. jäähallin, golf-kentän, keilahallin, uimahallin, hyvin hoidetut hiihtoladut sekä mahtavat eränkäyntimaat ja kalastusapajat.

Luovuuden lisäksi Pyhäjärvi on juuri nyt myös Suomen innovatiivisin paikka. Meillä toimii Euroopan syvin metallikaivos, Pyhäsalmen kaivos. Maanalainen kaivostoiminta loppuu kaivoksessa vuonna 2021, ja me koemme asian intohimoisesti suurena mahdollisuutena. Kaivosalueelle on kehittymässä ainutlaatuisen maanalaisen infrastruktuurin ja osaamisen pohjautuva yritysalue Pyhäjärven Callio, josta on muodostumassa koko Suomen maanalainen menestystekijä. Täällä Pyhäjärvellä arvostamme päättäväistä ja uutta luovaa elinkeinotoimintaa. 

Sijaitsemme logistisesti ja matkailullisesti erinomaisesti Suomen keskipistealueella Jyväskylän ja Oulun puolivälissä. Logistisesta sijainnista johtuen kehitämme valtateiden (4 ja 27) risteysalueella liikenteeseen, logistiikkaan ja kauppaan painottuvaa yritys- ja osaamiskeskittymää, Nelostien Ykköspaikkaa. 

Kaupunkimme on tunnettu monista tapahtumistaan. Järjestämme myös Pyhäsalmen kaivosalueella, Pyhäjärven Calliossa kerran vuodessa repäisevän tapahtuman. Tänä vuonna se oli SCL Callio World Record Breakers. Kesän tapahtumatarjontaa täydentää heinäkuiset Kihupäivät, jolloin nykyiset ja entiset pyhäkkäät sekä muut kesävieraat kokoontuvat yhteen viikonlopun ajaksi. Loppukesästä järjestetään Täydenkuun Tanssit -festivaali, joka on merkittävin nykytanssin tapahtuma Suomessa.

Vaikka olemmekin tunnetusti vaatimattomia, väitämme että luontoa, palveluja, innovatiivista yrittäjyyttä sekä kulttuuria ja liikuntaa arvostavalle ihmiselle n. 5300 asukkaan Pyhäjärvi on ihanteellinen paikkakunta asumiseen, elinkeinotoimintaan ja matkailuun.

Kaupunkimme uudet nettisivut taipuvat moneen, mutta eivät kuitenkaan ajatusten lukemiseen.

Otathan siis yhteyttä ja seuraa meitä myös somesta!    

Henrik Kiviniemi 
Kaupunginjohtaja
p. 044 4457 701