Kaupungin hallinto ja päätökset

Meillä on helppo viihtyä!

Tervetuloa Pyhäjärven kaupungin sivuille! Pyhäjärvellä on tarjota Sinulle erinomaiset mahdollisuudet hyvinvoivaan elämään. Luonnon ja luovuuden lisäksi tarjoamme käyttöösi palveluistamme esim. jäähallin, golf-kentän, keilahallin, uimahallin, hyvin hoidetut hiihtoladut sekä mahtavat eränkäyntimaat ja kalastusapajat. Peruspalvelumme ovat kansallista kärkeä ja olemme niistä ylpeitä.

Pyhäjärvellä olemme yksi Suomen energiakäänteen avaintekijöistä. Meille Pyhäjärvelle kohdistuu vuosina 2021-2027 yhteensä noin miljardin euron investoinnit, jotka kohdistuvat erityisesti uusiutuvan energian tuotantoon, siirtoon ja varastointiin. Kehitämme paikkakuntaamme samalla energiaintensiivisen teollisuuden toiminta-alueeksi, josta esimerkkinä on Green Energy Park Olcconen, eli Olkkosen alueelle kaavoitettava uusi teollisuuspuisto. Pyhäsalmen entiselle kaivosalueelle on viime vuosina kehitetty ainutlaatuisen maanalaisen infrastruktuurin ja osaamisen pohjautuva yritysalue Pyhäjärven Callio, josta on muodostumassa yksi Suomen merkittävimmistä teknologian TKI-ympäristöistä. 

Sijaitsemme logistisesti ja matkailullisesti erinomaisesti Suomen keskipistealueella Jyväskylän ja Oulun puolivälissä. Sijainnista ja raaka-aineiden saatavuudesta johtuen kehitämme valtateiden (4 ja 27) risteysalueella liikenteeseen, logistiikkaan ja kiertotalouteen painottuvaa yritysaluetta, Nelostien Ykköspaikkaa. Täällä Pyhäjärvellä arvostamme päättäväistä ja uutta luovaa elinkeinotoimintaa. 

Kaupunkimme on tunnettu monista tapahtumistaan. Kesän tapahtumatarjontaa täydentää heinäkuiset Kihupäivät, jolloin nykyiset ja entiset pyhäkkäät sekä muut kesävieraat kokoontuvat yhteen viikonlopun ajaksi. Nelostien varressa oleva voimakkaasti kehittyvä Honkavuoren liikuntakeskus on tunnettu hiihdon arvokisojen näyttämönä.

Vaikka olemmekin tunnetusti vaatimattomia, väitämme että luontoa, palveluja, innovatiivista yrittäjyyttä sekä kulttuuria ja liikuntaa arvostavalle ihmiselle noin 5000 asukkaan Pyhäjärvi on ihanteellinen paikkakunta asumiseen, elinkeinotoimintaan ja matkailuun. Työssäkäyntialueen vahva vetovoima tuo myös Pyhäjärvelle yhteistyömahdollisuuksia.

Ota rohkeasti yhteyttä, vedetään reilusti kotiinpäin Pyhäjärvelle!


Henrik Kiviniemi
kaupunginjohtaja
p. 044 4457 701