Projektit ja hankkeet

Pyhäjärven kaupungin hallinnoimat ja sen osallisena olevat kehittämishankkeet

 

FutureMINE

FutureMINE-projektin tavoitteena on selvittää, mitkä ovat kaivosteknologian innovaatioiden tulevaisuus sekä niiden testaustarpeet ja vaatimukset. Tämän lisäksi tavoitteena on luoda ymmärrys ja selkeä tiekartta, kuinka rakentaa maailman paras testiympäristö uuden kaivosteknologian testaamiseen Pyhäsalmen kaivoksessa.

Hankkeen ensimmäisessa TestMINE vaiheessa 2021 – 2022 suoritetaan teknisiä vaatimusmäärittelyjä ja yrityskartoituksia sekä mallinnetaan Callion visio ja tiekarttamainen etenemissuunnitelma tavoitteiden saavuttamiseksi vuoteen 2025 mennessä. FutureMINE hanke 2023 – 2025 muodostaa aktiivisen innovaatio- ja yhteistyöverkoston kumppanien välillä ja toteuttaa tiekartan mukaiset investointi- ja kehittämispanostukset alueellisten ja kansallisten sekä kansainvälisten yrityksien ja tutkimuskumppanien kanssa.

Projektin esiselvityksen tuloksena on etenemissuunnitelma vuosille 2021 – 2025 ja FutureMINE-testiympäristökonseptin mallintaminen. Vasinaisen FutureMINE konsortion koostaminen ja hankkeen valmistelu aloitetaan vuoden 2021 aikana TestMINE hankkeen myötä.

TestMINE toteutusaika: 1.08.2021 – 31.7.2022

TestMINE kokonaisbudjetti: 62 000€

TestMINE yrityskumppanit: Pyhäsalmi Mine Oy, Edzcom Oy, Sandvik Oy, Normet Oy, M-Solutions Oy, BioSO4 Oy, Pyhäsalmen Kvanttikiinteistöt Oy

TestMINE valmisteluhankkeen virallinen esite on saatavilla täällä.

LISÄTIETOJA:
Kehitysjohtaja ja TestMINE projektikoordinaattori Sakari Nokela, +358 40 180 9511, sakari.nokelaatpyhajarvi.fi (sakari[dot]nokela[at]pyhajarvi[dot]fi)