Olet täällä

Koronatiedotus

KORONAROKOTUKSET: 

Peruspalvelukuntayhtymä Selänne tiedottaa koronarokotusten järjestämisestä paikallislehdissä, nettisivuillaan ja facebookissa. 

Rokotteita annetaan ajanvarauksella terveyskeskuksessa. 
Annettavien rokotusaikojen määrään vaikuttaa rokotteiden saatavuus.

Ohje rokotukseen tulevalle:
Seuraa opasteita terveyskeskuksen ovissa. Maskin käyttö on välttämätöntä ja saavuthan paikalle, annettuna aikana. Rokotuksen jälkeinen seuranta-aika rokotuspaikalla on 15 minuuttia. Älä tule rokotukselle, mikäli sinulla on kuumetta. Koronarokotus on maksuton. 

 

AJANKOHTAISTA: 


4.3.2022  Valtakunnallisten arvioiden mukaan koronapandemia on hiipumassa ja rajoituksia on lievennetty. Pyhäjärven kaupunki jatkaa koronatiedottamista toistaiseksi, kun uutta tiedotettavaa ilmenee.

2.3.2022  Pohjois-Pohjanmaan alueella voimassa olevat suositukset voi lukea tästä linkistä: 1.3.2022 COVID-19 Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatioryhmän suositukset

23.2.2022  Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokousti 22.2.2022. Valtakunnallinen etätyösuositus päättyy 1.3. alkaen. Myös Pohjois-Pohjanmaan alueella luovutaan laajasta etätyösuosituksesta. Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä on muistuttaa, että vaikka rajoituksia puretaan, ei epidemiaa tule vielä unohtaa. Epidemian hallinnassa korostuu kaikkien oma, vastuullinen toiminta. Terveysturvalliset toimintatavat ovat edelleen tärkeitä. Voimassa olevat suositukset voi lukea tästä linkistä: 22.2.2022 COVID-19 Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatioryhmän suositukset

 

17.2.2022  Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä totesi kokouksessaan 15.2.2022 epidemiatilanteen säilyneen tasaisena. Koronaviruksen aiheuttamaa tautia on liikkeellä paljon, vaikka vain osa tartunnoista näkyy virallisissa tartuntaluvuissa. Voimassa oleva suositukset voi lukea tästä linkistä: 15.2.2022 COVID-19 Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatioryhmän suositukset

 

2.2.2022  Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä teki muutoksen yksityistilaisuuksia koskevaan suositukseen. Voimassa olevat suositukset voi lukea tästä linkistä: 1.2.2022 COVID-19 Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatioryhmän suositukset

 

31.1.2022  Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on 28.1.2022 määrännyt asiakas- ja yleisötilojen käytön rajoituksesta Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella ajalla 1.2.-28.2.2022. Määräys velvoittaa laajasti eri toimijoita toimimaan covid-19-epidemian leviämisen estämiseksi. Lähikontaktien aiheuttaman tartuntariskin estämiseksi on tehtävä kirjallinen suunnitelma, joka on pidettävä nähtävillä. Näillä edellytyksillä yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat mahdollisia.

Tehty rajoituspäätös mahdollistaa hyvin monet erilaiset tapahtumat ja ihmisten yhteen kokoontumiset helmikuun ajan. Sisätilojen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kielto päättyy 31.1.2022.

Lue koko tiedote täältä: PSAVI 963 2022 TTL 58 d § helmikuu 2022 PPohjanmaa

 

26.1.2022  Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä on jatkanut koko Pohjois-Pohjanmaan maakunnan alueella voimassa olevia suosituksia. Voimassa olevat suositukset voi lukea tästä linkistä: 25.1.2022 COVID-19 Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatioryhmän suositukset

 

24.1.2022  Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on poistanut ulkotilojen kokoontumisrajoituksen Pohjois-Pohjanmaan maakunnan alueen kunnista 22.1.2022 alkaen. Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kokoontumiskielto sisätiloissa säilyy ennallaan. Määräys on voimassa ajalla 22.1.-31.1.2022. Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätöksen voi lukea tästä linkistä: PSAVI 652 2022 TTL 58 § 22.1.2022 - 31.1.2022 PPohjanmaa

 

20.1.2022  Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä jatkoi kokouksessaan 18.1.2022 alueella voimassa olevia suosituksia. Voimassa olevat suositukset voi lukea tästä linkistä: 18.1.2022 COVID-19 Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatioryhmän suositukset

 

10.1.2022  Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on antanut uuden päätöksen ajalle 9.1.-31.1.2022. Päätöksen mukaisesti kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat kiellettyjä. Kiellettyjä ovat myös ulkotilaisuudet, joihin osallistuu yli 5 henkilöä. Samalla aluehallintovirasto kumosi aiemman päätöksen tilojen väliaikaisesta sulkemisesta asiakkailta ja osallistujilta. Päätös on luettavissa tästä linkistä: PSAVI päätös 128 2022 TTL 58§-PPmaa-9.1.2022-31.1.2022

Pyhäjärven uimahalli ja liikuntasalit avautuvat ma 10.1.2022 alkaen. Uimahallin kuntosali on avattu aiemmin Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätöksen mukaisesti. Liikuntapalvelut tiedottaa erikseen liikuntaryhmien jatkumisesta.
Nuorisotila avautuu nuorisopalvelujen käyttöön. Nuorisotiloissa voivat kokoontua harrasteryhmät pienimuotoisesti (max 5 henkilöä).

Pyhäjärven kaupunki jatkaa koronapassin käyttöä uimahallissa ja omissa ohjatuissa liikuntaryhmissä. Otathan liikuntapaikalle tullessasi valmiiksi esille kuvallisen henkilöllisyystodistuksen sekä EU:n virallisen koronatodistuksen. Koronapassi ei koske alle 16-vuotiaita.
Liikuntapalvelut muistuttaa, että myös urheiluseurojen ja muiden kaupungin tiloissa toimivien järjestäjien tulee avin ohjeiden mukaisesti tehdä kirjallinen suunnitelma koronaturvallisuuden toteuttamiseksi. Suunnitelman teosta vastaa vuorojen yhteyshenkilö.
Liikuntapaikkaan tullessasi käytäthän suosituksen mukaisesti kasvomaskia. Maksa mieluiten kortilla käteisen sijasta. Muista myös hyvä käsihygienia sekä turvavälien noudattaminen. Pienimmissäkin flunssan oireissa tulee jäädä kotiin.


Tiedotteet ajalta 26.11.2020 - 31.12.2021 löytyvät vanhoista koronatiedotteista.

 

15.10.2020 Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri otti käyttöön uuden verkkosivuston, joka kertoo maakunnan koronatilanteen, suositukset ja rajoitukset. Linkki oikealla.

15.10.2020 Hallitus linjasi valtakunnallisista ja alueellisista suosituksista koronaepidemian leviämisen estämiseksi: https://valtioneuvosto.fi/-/10616/hallitus-linjasi-valtakunnallisista-ja...

1.10.2020 THL: suositus kasvomaskien käytöstä: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankoh... Meidän alueella kasvomaskia kannattaa käyttä joukkoliikenteessä, matkalla koronavirustestiin ja tilanteissa, jossa turvavälejä on vaikea pitää. Noudatetaan perustason suosituksia tällä alueella.

THL ja Suomen hallitus on antanut  13.8.2020 kasvomaskin käytön suosituksen tietyissä tilanteissa koskien myös Pohjois-Pohjanmaan aluetta. Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Suosituksen tavoitteena on suojata kanssaihmisiä mahdolliselta altistumiselta koronavirustartunnalle. Linkki suosituksen sisältöön:  https://thl.fi/fi/-/thl-suosittaa-kasvomaskin-kayttoa-toisten-suojaamiseksi-kasienpesu-ja-turvavalit-ovat-tarkeimmat-keinot-ehkaista-koronatartuntoja.

Maskin ohjeiden mukainen käyttö onnistuu 15 vuoden iästä alkaen. Kasvomaskeja on monenlaisia. Kaupasta voi hankkia kertakäyttöisiä maskeja tai uudelleen käytettäviä kangasmaskeja. Maskeja voi valmistaa myös itse kankaasta. Pyhäjärven kaupungin osalta kasvomaskien jakaminen vähävaraisille toteutuu Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen toimesta http://www.selanne.net/

Tärkeää on käyttää kasvomaskia oikein! Ohje näin käytät kasvomaskia: https://www.youtube.com/watch?v=TEyRtvIJqII&feature=youtu.be

 

Oikealta löydät tärkeitä linkkejä valtakunnallisiin ja alueellisiin materiaaleihin ja ohjeistuksiin liittyen koronavirukseen.

KANNATTAA TUTUSTUA TERVEYDENHUOLLON OHJEISIIN, JOS EPÄILET SAANEESI KORONATARTUNNAN 

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriin ajankohtaiset tiedot ja ohjeet tästä: https://www.ppshp.fi/Potilaille-ja-laheisille/Koronavirus/Sivut/default.aspx

Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen ohjeisiin tästä: http://www.selanne.net/

Koronatestauksesta huolehtii pääsääntöisesti oman kotikunnan terveydenhuolto.  Jos oman kunnan näytteenottoon ei pääse, voivat kaikki Pohjois-Pohjanmaalla asuvat hakeutua testeihin OYSiin. Ohjeet näytteeseen hakeutumisesta oyskorona.fi-sivustolla.

KANSALAISTEN KORONALLE ALTISTUMISEN TAI KORONAINFEKTIO-OIREIDEN ITSEARVIOINTIIN TARKOITETTUJA SÄHKÖISIÄ TYÖKALUJA

Koronavilkku ohjelma älypuhelimiin: https://thl.fi/fi/-/koronavilkku-on-nyt-julkaistu-lataa-sovellus-puhelim...
Omaolon koronaoirearvio: https://www.omaolo.fi

 

ASUKKAILLE SAATETAAN TIEDOKSI

 • Suomen hallitus hyväksyi neuvottelussaan 20. huhtikuuta suunnitelman koronarajoitusten purkamisesta. Lisäksi hallitus käsitteli suunnitelmasta saatua palautetta, ja teki palautteen perusteella suunnitelmaan täsmennyksiä. Suunnitelma sisältää suuntaviivat covid-19-epidemiaan liittyvien rajoitustoimien ja -suositusten hallitulle purkamiselle. Valtioneuvosto julkaisu (21.4.2021)
   
 • OKM ja THL ovat ovat päivittäneet ohjeistuksen koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä. Tiedote ja ohjeistus on luettavissa Valtioneuvoston sivustolta. (1.6.2021)
   
 • Ravintolarajoitukset maakunnittain luettavissa Valtioneuvoston sivustolta.
   
 • Sosiaali- ja terveysministeriön kirje rajoitustoimenpiteistä virusmuunnoksen ja epidemian leviämisen estämikseksi: STM kirje 28.1.2021
 • Sosiaali- ja terveysminiesteriön ohjauskirje tartuntatautilain 22.2.2021 voimaan tulleiden muutosten valvonnasta: STM ohjauskirje (5.3.2021)
 • Pohjois-Suomen aluehallintoviraston infotilaisuus Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan yleistötilaisuuksien järjestäjille 3.6.2021: Tallenne tilaisuudesta katsottavissa tästä linkistä.
   
 • Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ja Pohjois-Suomen päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto: Kaupoissa turvavälit ja maskit edelleen käytössä (23.4.2021)
 • Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ja Pohjois-Suomen päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto: Kaikkia suositellaan pitämään asioidessa aina maskia ja kahden metrin turvaväliä. (22.1.2021)
   
 • Ppky Selänteen ikäihmisten palveluohjaus p. 040 1808 954, palveluohjaaja. Jos olet huolissasi omasta tai läheisesi kotona pärjäämisestä, voit ottaa yhteyttä palveluohjaajaan tilanteen selvittämiseksi ja avun saamiseksi. Peruspalvelukuntayhtymä Selänne
 • Ppky Selänteen sosiaalipalvelujen palveluohjaus p. 044 4457 648, sosiaaliohjaaja. Peruspalvelukuntayhtymä Selänne.
 • Ppky Selänteen henkinen tuki ja mielenhyvinvointiin liittyvä ohjaus  ma-pe klo 8-15 Pyhäjärven Mielenvireyskeskus p. 044 4457 910. Peruspalvelukuntayhtymä Selänne.
 • MIELI Suomen Mielenterveysseuran Kriisipuhelin päivystää päivittäin ympäri vuorokauden numerossa 09 2525 0111. Keskusteluapua saa koronaviruksen aiheuttamiin huoliin tai mihin tahansa muihin kriiseihin tai murheisiin.
   

TUOREIMPIIN UUTISIIN

Peruspalvelukuntayhtymä Selänne avautuu tästä: http://www.selanne.net/ ja facebook tästä: https://www.facebook.com/selanne.net/

THL:n kuntakohtaista tietoa tästä: https://experience.arcgis.com/experience/d40b2aaf08be4b9c8ec38de30b714f26.

Kaupungin verkkosivuilla on ajantasaisin Pyhäjärven koronatiedotus https://www.pyhajarvi.fi/koronatiedotus. Paikallislehdissä on ajankohtaisia uutisia ja ilmoituksiaLähetämme tarpeen mukaan ajankohtaistietoa suoraan koteihin kirjeitse.

Jos käytät sosiaalista mediaa, niin otathan seurantaan fb:t Pyhäjärven kaupunki, Pyhäjärven kirjasto ja kulttuuri, Pyhäjärven liikuntatoimi, Pyhäjärven nuorisotoimi ja fb Peruspalvelukuntayhtymä Selänne. Pysyt ajantasalla.