Olet täällä

KORONATIEDOTUS

KORONAROKOTUKSET: 

Peruspalvelukuntayhtymä Selänne tiedottaa koronarokotusten järjestämisestä paikallislehdissä, nettisivuillaan ja facebookissa. 

Rokotteita annetaan ajanvarauksella terveyskeskuksessa. 
Annettavien rokotusaikojen määrään vaikuttaa rokotteiden saatavuus.

Ohje rokotukseen tulevalle:
Seuraa opasteita terveyskeskuksen ovissa. Maskin käyttö on välttämätöntä ja saavuthan paikalle, annettuna aikana. Rokotuksen jälkeinen seuranta-aika rokotuspaikalla on 15 minuuttia. Älä tule rokotukselle, mikäli sinulla on kuumetta. Koronarokotus on maksuton.

 

AJANKOHTAISTA: 

26.3.2021 Pyhäjärven kaupungin johtoryhmä on linjannut ajalla 3.3. - 28.3.2021 voimassa olevien suosituksien jatkamisesta ajalle 29.3.-25.4.2021.

Ajalla 29.3. - 25.4.2021 voimassa olevat suositukset:

Yleisötilaisuudet 
Sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajauksessa noudatetaan Aluehallintoviraston antamia tarkempia ohjeita.

Julkiset tilat
Kaupungintalo on suljettuna ajalla 29.3.-25.4.2021. Sulun aikana kaupungintalolla voi asioida ajanvarauksella. Puhelimitse, postitse ja sähköpostitse palvelua annetaan normaalisti. Kokoustiloja ei anneta ulkopuolisten käyttöön.

Kaupungin hallinnoimat sisäliikuntatilat (koulujen liikuntasalit, Ruotasen ryhmiksen liikuntasali ja Hoijakan liikuntasali) ovat lasten ja nuorten (alle 18-v.) harrastusryhmien käytössä. Ryhmät toimivat pienryhminä (max.osallistujamäärä 10/ryhmä). Mikäli liikuntasali on jaettavissa väliverholla, voi kummallekin puolelle salia ottaa 10 lasta/nuorta (yhteensä 20). Toiminnasta vastaavien tulee huolehtia, että turvavälejä ja maskisuositusta noudatetaan.

Monitoimihalli on avoinna. Yleisövuoroja ei pidetä, eikä vieraspaikkakuntalaisia ryhmiä oteta vastaan. Turvavälejä ja maskisuositusta tulee noudattaa.
Monitoimihallilla voidaan järjestää sarjapelejä. Monitoimihallin koronaohjeistusta tulee noudattaa.

Nuokkari on avoinna nuorisopalveluiden käyttöön. Nuorisotoimi ilmoittaa some-kanavillaan tilaan liittyvistä ohjeistuksista. Muilta käyttäjiltä tila on suljettu.

Kirjasto on auki rajoitustoimenpitein. Aiemmin ilmoitetut käytänteet ovat voimassa.
Huolehditaan turvaväleistä ja käsihygieniasta. Kirjastossa on voimassa maskisuositus. Kirjastossa käynti rajataan 15 minuutin asioimiseksi. Käy kirjastossa vain, kun olet terve.
Kirjasto palvelee normaalien aukioloaikojen mukaan ja kirjastoauto on liikenteessä.

Maskisuositus
Maskin käyttöä julkisilla paikoilla suositellaan vahvasti. Maskien käyttöä suositellaan valtakunnallisen linjauksen mukaan kaikille yli 12-vuotiaille.

Yksityistilaisuudet
Yksityistilaisuuksien osallistujamäärä suositellaan rajaamaan 6 henkilöön. Koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi yksityistilaisuuksia järjestettäessä noudatetaan ohjeita turvaetäisyyksistä, maskin käytöstä ja hygieniakäytännöistä.

Ryhmäharrastustoiminta
Kaupungin järjestämien lasten ja nuorten (alle 18-v.) liikuntaryhmät ovat toiminnassa.
Verkkovalmennus toimii normaalisti. Kaupungin järjestämien aikuisten liikuntaryhmien käynnistymisestä tiedotetaan erikseen. 

Ikääntyneet ja riskiryhmät
Ikääntyneiden ja riskiryhmien suojaamiseen tartunnalta antaa ohjeita Peruspalvelukuntayhtymä Selänne.

Opetuksen järjestäminen
Alakoulu, yläkoulu ja lukio jatkavat lähiopetuksessa. Koronaepidemiatilannetta seurataan aktiivisesti. Koulu tiedottaa mahdollisista muutoksista Wilman kautta.

Jokilatvan opisto tiedottaa suositusten vaikutuksista kurssien toimintaan.

Etätyösuositus
Kaikki työntekijät työskentelevät etätyössä mahdollisimman laajasti.

Etäkokouskäytännöt
Suositaan mahdollisimman kattavasti etäkokouskäytäntöjä sekä työpaikoilla että vapaa-ajan kokouksissa.

Ravitsemusliikkeet
Toimitaan valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti.

 

3.3.2021 Pohjois-Suomen Aluehallintovirasto ja Pohjois-Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä pitivät tiedotustilaisuuden koronaepidemian poikkeusoloihin liittyvistä päätöksistä Pohjois-Pohjanmaalla. Tallenne tilaisuudesta on katsottavissa: https://www.youtube.com/watch?v=1OELy5bk7OM&feature=youtu.be

Tilaisuudessa käytiin läpi pandemiatilanne alueella, alueelliset suositukset ja määräykset, ja niiden toimeenpano kunnissa. Pohjois-Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän puheenjohtaja Juha Korpelainen esitti myös oman katsauksen.

 

1.3.2021 Pyhäjärven kaupungin johtoryhmä linjaa koronaepidemian hillitsemiseksi tarkoitettujen suositusten jatkamisesta keskiviikkona 3.3.2021. Tiistaina saamme lisätietoja alueellisista rajoituksista ja suosituksista. Toimitaan uusien linjausten antamiseen saakka ajalla 2.2.-28.2.2021 voimassa olleiden suositusten mukaan. Pyrimme pitämään toiminnot jatkossakin mahdollisimman normaaleina, kuitenkin koronasuositukset huomioiden.

 

Tiedotteet ajalta 26.11.2020 - 3.3.2021 löytyvät vanhoista koronatiedotteista.

 

15.10.2020 Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri otti käyttöön uuden verkkosivuston, jok kertoo maakunnan koronatilanteen, suositukset ja rajoitukset. Linkki oikealla.

15.10.2020 Hallitus linjasi valtakunnallisista ja alueellisista suosituksista koronaepidemian leviämisen estämiseksi: https://valtioneuvosto.fi/-/10616/hallitus-linjasi-valtakunnallisista-ja...

1.10.2020 THL: suositus kasvomaskien käytöstä: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankoh... Meidän alueella kasvomaskia kannattaa käyttä joukkoliikenteessä, matkalla koronavirustestiin ja tilanteissa, jossa turvavälejä on vaikea pitää. Noudatetaan perustason suosituksia tällä alueella.

THL ja Suomen hallitus on antanut  13.8.2020 kasvomaskin käytön suosituksen tietyissä tilanteissa koskien myös Pohjois-Pohjanmaan aluetta. Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Suosituksen tavoitteena on suojata kanssaihmisiä mahdolliselta altistumiselta koronavirustartunnalle. Linkki suosituksen sisältöön:  https://thl.fi/fi/-/thl-suosittaa-kasvomaskin-kayttoa-toisten-suojaamiseksi-kasienpesu-ja-turvavalit-ovat-tarkeimmat-keinot-ehkaista-koronatartuntoja.

Maskin ohjeiden mukainen käyttö onnistuu 15 vuoden iästä alkaen. Kasvomaskeja on monenlaisia. Kaupasta voi hankkia kertakäyttöisiä maskeja tai uudelleen käytettäviä kangasmaskeja. Maskeja voi valmistaa myös itse kankaasta. Pyhäjärven kaupungin osalta kasvomaskien jakaminen vähävaraisille toteutuu Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen toimesta http://www.selanne.net/

Tärkeää on käyttää kasvomaskia oikein! Ohje näin käytät kasvomaskia: https://www.youtube.com/watch?v=TEyRtvIJqII&feature=youtu.be

 

Oikealta löydät tärkeitä linkkejä valtakunnallisiin ja alueellisiin materiaaleihin ja ohjeistuksiin liittyen koronavirukseen.

KANNATTAA TUTUSTUA TERVEYDENHUOLLON OHJEISIIN, JOS EPÄILET SAANEESI KORONATARTUNNAN 

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriin ajankohtaiset tiedot ja ohjeet tästä: https://www.ppshp.fi/Potilaille-ja-laheisille/Koronavirus/Sivut/default.aspx

Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen ohjeisiin tästä: http://www.selanne.net/

Koronatestauksesta huolehtii pääsääntöisesti oman kotikunnan terveydenhuolto.  Jos oman kunnan näytteenottoon ei pääse, voivat kaikki Pohjois-Pohjanmaalla asuvat hakeutua testeihin OYSiin tai viikonloppuisin Oulun Limingantullin näytteenottopisteeseen. Lauantaista 12.12. alkaen koronanäytteitä otetaan ajanvarauksella viikonloppuisin ja arkipyhisin myös Oulaskankaan sairaalassa. Ohjeet näytteeseen hakeutumisesta oyskorona.fi-sivustolla.

KANSALAISTEN KORONALLE ALTISTUMISEN TAI KORONAINFEKTIO-OIREIDEN ITSEARVIOINTIIN TARKOITETTUJA SÄHKÖISIÄ TYÖKALUJA

Koronavilkku ohjelma älypuhelimiin: https://thl.fi/fi/-/koronavilkku-on-nyt-julkaistu-lataa-sovellus-puhelim...
Omaolon koronaoirearvio: https://www.omaolo.fi

 

ASUKKAILLE SAATETAAN TIEDOKSI

 • Sosiaali- ja terveysministeriön kirje rajoitustoimenpiteistä virusmuunnoksen ja epidemian leviämisen estämikseksi: STM kirje 28.1.2021
 • Sosiaali- ja terveysminiesteriön ohjauskirje tartuntatautilain 22.2.2021 voimaan tulleiden muutosten valvonnasta: STM ohjauskirje (5.3.2021)
 • Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituksista Pohjois-Suomen aluehallintoviraston alueella ajalla 1.4.-25.4.2021: PSAVI päätös 1.4.-25.4.2021
 • Pohjois-Suomen aluehallintoviraston on antanut uuden päätöksen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituksista Pohjois-Suomen aluehallintoviraston alueella ajalla 12.-25.4.2021: PSAVI päätös 12.4.-25.4.2021 (9.4.2021)
 • Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ja Pohjois-Suomen päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto: Kaikkia suositellaan pitämään asioidessa aina maskia ja kahden metrin turvaväliä. (22.1.2021)
 • Valtioneuvosto on antanut 3.12.2020 asetuksen ravitsemisliikkeiden toiminnan väliaikaisesta rajoittamisesta tartuntataudin leviämisen estämiseksi: https://valtioneuvosto.fi/ 
 • Ppky Selänteen ikäihmisten palveluohjaus p. 040 1808 954, palveluohjaaja. Jos olet huolissasi omasta tai läheisesi kotona pärjäämisestä, voit ottaa yhteyttä palveluohjaajaan tilanteen selvittämiseksi ja avun saamiseksi. Peruspalvelukuntayhtymä Selänne
 • Ppky Selänteen sosiaalipalvelujen palveluohjaus p. 044 4457 648, sosiaaliohjaaja. Peruspalvelukuntayhtymä Selänne.
 • Ppky Selänteen henkinen tuki ja mielenhyvinvointiin liittyvä ohjaus  ma-pe klo 8-15 Pyhäjärven Mielenvireyskeskus p. 044 4457 910. Peruspalvelukuntayhtymä Selänne.
 • MIELI Suomen Mielenterveysseuran Kriisipuhelin päivystää päivittäin ympäri vuorokauden numerossa 09 2525 0111. Keskusteluapua saa koronaviruksen aiheuttamiin huoliin tai mihin tahansa muihin kriiseihin tai murheisiin.
   

TUOREIMPIIN UUTISIIN

Peruspalvelukuntayhtymä Selänne avautuu tästä: http://www.selanne.net/ ja facebook tästä: https://www.facebook.com/selanne.net/

THL:n kuntakohtaista tietoa tästä: https://experience.arcgis.com/experience/d40b2aaf08be4b9c8ec38de30b714f26.

Kaupungin verkkosivuilla on ajantasaisin Pyhäjärven koronatiedotus https://www.pyhajarvi.fi/koronatiedotus. Paikallislehdissä on ajankohtaisia uutisia ja ilmoituksiaLähetämme tarpeen mukaan ajankohtaistietoa suoraan koteihin kirjeitse.

Jos käytät sosiaalista mediaa, niin otathan seurantaan fb:t Pyhäjärven kaupunki, Pyhäjärven kirjasto ja kulttuuri, Pyhäjärven liikuntatoimi, Pyhäjärven nuorisotoimi ja fb Peruspalvelukuntayhtymä Selänne. Pysyt ajantasalla.