Olet täällä

Yksinyrittäjän avustuksen haku avautunut

Valtion lisätalousarvion mukaisesti kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemian vuoksi. Yksinyrittäjä hakee avustusta kirjallisesti kotikunnastaan (toisin sanoen, YTJ-rekisterin mukainen kotikunta). Yksinyrittäjän avustuksessa kyse on 2 000 euron suuruisesta kertakorvauksesta yksinyrittäjän laskennallisiin, yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, kuten yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja muut toimistomenot.

Avustus tarkoitettu yritysmuodosta ja rahoitustavasta riippumatta yrittäjälle, joka:

  • harjoittaa yksin taloudellista toimintaa, on yrittäjä tai ammatinharjoittaja, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa, mukaan lukien freelanceryrittäjät.
  • on päätoiminen yrittäjä, riippumatta toiminnan oikeudellisesta muodosta ja rahoitustavasta.

Avustuksen myöntämisen edellytykset:

  • Yksinyrittäjä avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että yrityksen merkittävästi heikentynyt taloudellinen tilanne ja alentunut liikevaihto johtuvat koronaepidemiasta.
  • Lisäksi avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että yksinyrittäjällä arvioidaan olevan edellytykset kannattavaan toimintaan.

Yksinyrittäjien korona-avustuksen tarkoituksena on saada yksinyrittäjien toiminta taloudellisesti kestävämmälle pohjalle pandemian aikana ja sen jälkeen. Avustusta voidaan myöntää 16.3.2020 – 31.8.2020 välillä yksinyrittäjän toiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin yksinyrittäjän toiminnan vakauttamiseksi. Yksinyrittäjät voivat lähettää tukihakemuksen 30.9.2020 saakka.

Pyhäjärvisten yksinyrittäjien tukihakemukset tulee lähettää tiistaista 14.4.2020 lähtien sähköpostilla osoitteeseen yrittajatuki@pyhajarvi.fi tai
kirjeitse osoitteella: Pyhäjärven kaupungin elinkeinotoimi, Ollintie 26, 86800 Pyhäsalmi. Kuoreen merkintä ”yrittäjätuki”. Suosittelemme käyttämään sähköistä hakukanavaa, joka mahdollistaa asian joutuisamman käsittelyn.

Käsittelemme kaikki hakemukset mahdollisimman joutuisasti ja pyrimme nopeaan tuen maksatukseen. Pyhäjärvisten yksinyrittäjien tukihakemusten valmistelu toteutetaan seutukunnan alueella NIHAKin toimesta.

Yksinyrittäjän tuen hakemuslomake ja ohje ovat tämän tiedotteen liitteenä.
Lisäys 17.4.2020: Kulujen todentamisen helpottamiseksi pyydetään täyttämään myös liitteenä oleva Selvitys yritystoiminnan volyymin pienenemisestä.

Lisätiedot yksinyrittäjän tuen hakemisesta:
Arto Junno, yrityspalvelupäällikkö (NIHAK), arto.junno@nihak.fi, puh. 044-445 7011
Risto Alaheikka, toimitusjohtaja (Pyhäjärven Kehitys Oy), risto.alaheikka@pyhajarvi.fi, puh. 040-966 0168

Pyhäjärven kaupungin elinkeinotoimi

 

Päiväys: 
Ke 06.05.2020 - Ke 30.09.2020