Olet täällä

Palveluseteli käyttöön kodinhoidollisiin ulkotöihin ja siivouspalveluun

Palveluseteli käyttöön kodinhoidollisiin ulkotöihin ja siivouspalveluun

Pyhäjärven kaupunki myönsi erillisen määrärahan Ppky Selänteelle kodinhoidollisten ulkotöiden palvelusetelien myöntämiseen vuodelle 2019. Palveluseteliä myönnetään sosiaalihuoltolain mukaisiin tukipalveluihin ja kotihoidon palveluseteliä on voinut hakea toukokuusta lähtien.

Kotihoidon tukipalveluseteli on tarkoitettu vähävaraisille ihmisille, joiden toimintakyky ja terveydentila estävät kotona tehtävien arjen töiden tekemistä. Pyhäjärvi haluaa edistää kuntalaisten kotona asumista mahdollisuuksia. Pyhäjärven ikäihmiset voivat saada palvelusetelillä tukea hankkiakseen kodinhoidollisiin ulkotöihin tekijää, kuten nurmikon leikkuuseen, lumitöihin tai puiden pilkkomiseen.

Palveluseteliä voidaan myöntää siivouspalveluun kaikissa Selänteen jäsenkuntien asukkaille.

Sosiaalihuoltolain mukaisesta palvelusetelien myöntämisperusteista ja myöntämisestä vastaa Ppky Selänne, mutta neuvotteluja perusteista on käyty hyvässä yhteistyössä Pyhäjärven kaupungin kanssa, kertoo hyvinvointi-sote projektipäällikkö Arja Rantapelkonen

Palvelusetelin tulorajat bruttotuloina ovat yhden hengen taloudessa 1000 €/kk ja kahden hengen taloudessa 1800 €/kk. Tulorajoissa ei huomioida rintamalisiä. Varallisuusrajana yhden hengen taloudessa on 6000 euron tilisäästöt ja kahden hengen taloudessa 10 000 euron tilisäästöt.

Ohjeita hakemiseen ja hakemuskaavakkeita saa mm Pyhäjärven kaupungin neuvonnasta ja Selänteen matalan kynnyksen neuvontapisteestä, joka sijaitsee Yläympyrän tuvalla.

Palvelusetelin saaja hankkii itse palveluntuottajan. Ppky Selänne hyväksyy palveluntuottajat ko palvelujen palveluntuottajarekisteriinsä. Lisätietoja: http://www.selanne.net/kotihoito_ja_omaishoito

Terveys- ja vanhuspalvelujohtaja Hannele Koski, Ppky Selänne

Hyvinvointi-sote projektipäällikkö Arja Rantapelkonen, Pyhäjärven kaupunki

Päiväys: 
To 08.08.2019 - Ma 30.09.2019