You are here

Haemme hyvinvointijohtajaa

Luonnonläheinen kaupunki

Meillä talvi on talvi ja kesä on kesä. Luontoa rakastava voi löytää Pyhäjärveltä upeat puitteet ulkoiluun ja virkistäytymiseen. Elämyksiä luonnonhelmassa voit kokea meillä mm. luontopoluillamme, hiihtoladuillamme ja Pyhäjärven venereiteillä rantautumispaikkoineen. Olemme ihanteellinen asuinpaikka luontoa, palveluja, kulttuuria ja liikuntaa arvostavalle ihmiselle! Olemme harvoja maaseutukaupunkeja, joissa hyvien peruspalvelujen ja järvimaiseman lisäksi on uimahalli, jäähalli, golf-kenttä ja kansallisen tason maastohiihtokeskus.

”Itse rakastan erityisesti Pyhäjärven alueelta löytyviä vesistöjä ja maailman parhaita kalavesiä. Kalastuksesta pitävälle tämä alue tarjoaa valtavasti vaihtoehtoja ja kotia ei tarvitse tulla ilman saalista.” Ilpo Karvonen, Hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja

Sijaintimme on loistava, lyhyt matka isompiin kaupunkeihin, mutta kaupunkimme kiireetön ja rauhallinen elämänmeno antaa mahdollisuuden stressittömään työskentelyyn. Kehitämme ja kehitymme kuitenkin päämäärätietoisesti kaikilla osa-alueilla. Hyvänä esimerkkinä se, että hiilineutraali Pyhäjärvi toteutuu jo ennen vuotta 2030, sillä teemme aktiivista ilmastotyötä ja edistämme suuren kokoluokan uusiutuvan energian tuotannon toteutumista paikkakunnalle. Kaupungissamme on hyvä elää ja viihtyä.

Perhehenkinen työpaikka

Kaupunkimme työntekijät muodostavat yhden suuren perheen, jossa kaikilla on yhteinen tavoite – Pyhäjärven hyvinvointi. Ihmiset tuntevat toisensa ja tapaavat usein myös vapaa-ajan harrastusten parissa. Kaupunkilaiset tuntevat virkamiehet ja avoin keskustelu asioista on arkipäivää. Työntekijämme saavat kokea oikeaa vuorovaikutusta kuntalaisiin. Poliittinen ilmapiirimme on avoin, ja asioista voidaan keskustella luontevasti päivittäin. Jokainen työntekijämme on avainhenkilö ja ketjun tärkeä lenkki.

Hyvinvointijohtajan tehtävänkuva

Toimit hyvinvointipalveluiden johtajana ja vastaat suurimmasta palvelualueestamme, johon kuuluvat varhaiskasvatus, perus- ja lukio-opetus sekä vapaa-aikatoimi (liikunta, nuoriso ja kulttuuri). Hyvinvoinnin palvelualueella työskentelee lähes 140 henkilöä ja sen nettobudjetti on noin 10 miljoonaa euroa.

Sinulla on tärkeä rooli kaupunkimme johtoryhmässä, joka toimii hyvin ja jossa yhteistyöhenki kukoistaa. Tarvittaessa toimit myös kaupunginjohtajan sijaisena. Teet myös tiivistä yhteistyötä monipuolisen sidosryhmäverkoston kanssa. Työtäsi ohjaa, valvoo ja tukee hyvinvointilautakunta.

Vastaat hyvinvoinnin palvelualueen kokonaisuuden johtamisesta. Ohjaat, ohjeistat, valvot ja kehität vastuualueesi toimintoja strategiamme mukaisesti ja kuntalakia noudattaen. Apunasi sinulla on oma ydintiimisi. Kiteytettynä vastuullasi on kaupunkimme hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen.

Tarkempi tehtävänkuvaus lähetetään haastatteluun kutsuttaville etukäteismateriaalina.

Työ on monipuolista ja haastavaa

Hyvinvointijohtajana pääset haastamaan itseäsi monien eri osa-alueiden vastuiden kanssa.  Kaikilla osa-alueilla sinulla on alaiset, jotka ovat oman työnsä asiantuntijoita. Sinulla on kuitenkin vastuu kokonaiskuvan viestimisestä eri yksiköille, jotta puhallamme yhteen hiileen. Emme oleta, että olisit heti kaikkien osa-alueiden asiantuntija, mutta odotamme sinun oppivan ja kehittyvän päivittäin, jotta pystyt paremmin sparraamaan alaisiasi ja tekemään päätöksiä.

Työsi haasteena on erilaisten vaatimusten ja toiveiden yhteensovittaminen siten, että tasapuolisuus säilyy ja painopisteet ovat strategian mukaisia. Valitettavasti joskus pitää perusteltuihinkin pyyntöihin kyetä sanomaan perustellusti ei. Esimiestyö on aina haasteellista, mutta uskomme sinun onnistuvan tämän monipuolisen kokonaisuuden johtamisessa, jossa lyhyen ja pitkän tähtäimen haasteita riittää.

Mitä työ vaatii ja kenelle se sopii

Yllätä meidät! Normaalisti laittaisimme pitkän vaatimuslistan, mutta nyt olemme avoimin mielin liikenteessä ja annamme hakijoiden itse miettiä, kykenisivätkö he ottamaan tämän haastavan tehtävän vastuun harteilleen. Me tunnemme tehtävän, ja kun tutustumme sinuun, voimme yhdessä pohtia riittääkö kokemuksesi tehtävässä menestymiseen.

Tiedämme, että joitakin osa-alueita pitäisi täyttyä. Kyky erottaa olennaiset asiat kokonaisuudesta vaatinee työkokemuksen lisäksi korkeakoulutasoisen koulutuksen ja kenties jotain jatko-opintoja. Hyvinvointipalveluissa koulutus on merkittävässä roolissa, niinpä koulutussektorin ymmärrys antaisi sinulle hyvää pohjaa tehtävän hoitamiselle. Esimerkiksi koulutuspäällikön tai vastaavan kokemustausta jostakin koulutusta tuottavasta organisaatiosta voisi olla hyvä pohja, mutta avoimin mielin mennään.

Kysymyksessä on johtajapositio, ja siksi aikaisempi johtamiskokemus on välttämätöntä. Kokemuksen lisäksi tulemme arvioimaan, istuvatko johtamistyylisi ja persoonasi perheyhteisöömme. Haluamme, että onnistut työssäsi.

Kunta-ala on oma maailmansa, ja siksi olisi hyvä, mikäli sinulla on edes hieman kunta-alan tuntemusta.

Peilaa osaamistasi, tavoitteitasi ja ota rohkeasti haaste vastaan. Lähetä hakemuksesi ja pohdimme sitten yhdessä, onko tämä sinun seuraava haastava työpaikkasi. Arvostamme vankkaa kokemusta, mutta myös urapolun alussa olevia hakijoita. Toiveemme olisi, että tehtävää hoitaessasi asut Pyhäjärvellä, mutta tästäkin voimme keskustella lisää tapaamisessa.

Mitä lupaamme?

  • Haasteellisen tehtävän, jossa pääset kehittämään, kehittymään, sekä vaikuttamaan.
  • Tehtävätasoon sidotun valtakunnallisen ansiotason.

”Pyhäjärvi on elämäntyylivalinta loppujen lopuksi. Kannuksia voi tulla hankkimaan, mutta mukaan saa paljon enemmän. Tiedän kokemuksesta.”

Henrik Kiviniemi, kaupunginjohtaja

Kiinnostuitko?    
Jos et ilmoituksesta tai kotisivuiltamme löytänyt kaikkia vastauksia kysymyksiisi, voit soittaa tehtävän tuntevalle Arespartnersin konsultille Kari Kuosmaselle, p. 040 753 3520.

Lähetäthän hakemuksesi, ansioluettelosi ja palkkapyyntösi viimeistään pe 6.8.2021 klo 15.00 mennessä osoitteen www.kuntarekry.fi kautta.

 

Päiväys: 
Thu 24.06.2021 to Sat 07.08.2021